Alfons

mitt-nya-liv-i-sverige/alfons/alfons.jpg

Alfons, denna fantastiska fyrbenta familjemedlem fick vi äntligen träffa i verklighet efter en resa från Spanien till Kastrup, för att sen åka över sundet till Malmö och det nya hemmet.Redan innan avresan hade skett valde barnen namn till honom, Susto blev Alfons i Sverige.

Vi var inställda på att få hem en unghund med ett beteende som en valp. När vi första natten försökte ta ut honom för att kissa varannan timme tittade han mest på oss och undrade vad vi sysslade med. Hade han kunnat tala med ord så hade han nog sagt: man går ut på dagen och sover på natten!
mitt-nya-liv-i-sverige/alfons/alfons1.jpg

Han blev snabbt en i familjen och hans kärlek till barn visades snabbt,en helt underbar familjehund. Precis en sådan hund vi ville ha.
Han är oerhört lättlärd och lyssnar bra. Att gå i koppel var inga problem men dom där trevliga vildkaninerna ville ju leka hela tiden…tyckte Alfons!
Men nu efter att ha varit i vår familj och vårt hem i 4 månader så är kaninerna inte lika roliga.
Han är verkligen en lugn hund inomhus och världens underbaraste, dock har lillmatte fått offra en barbiesko för den smakade lite för bra:)
Han var rumsren från första dagen och allt som haft med Alfons att göra har varit över förväntan!
Vi är oerhört tacksamma för att vi fått en så fin familjemedlem.
Stort stort tack!!

Sofie,Zebasthian,Neia och Lioth.

Uppdatering maj 2012:

mitt-nya-liv-i-sverige/alfons/alfons3.jpg

Vi kan inte nog tacka er för den fina hund vi fått.
Har aldrig träffat en hund som är så lättlärd och helt fantastisk!
Varje dag överraskar han oss i olika situationer och han är en lugn och underbar hund.
Han har lite problem i möten med andra hundar men detta jobbar vi på och även där gör han stora framsteg!
Att lära sig sitt, ligg, stanna, hoppa och snurra var busenkelt för denna underbaring.
Vi har även kört lite med clicker och han är så lyhörd så allt som har med honom att göra blir så enkelt.
En finare hund hade vi aldrig kunnat få och vi vill tacka alla som varit inblandad i Alfons liv i Spanien och er som hjälpte oss att hitta denna underbara hund! Tusen tusen tack!

I helgen skulle sonen sova middag och ville så gärna ha Alfons hos sig i vagnen , Alfons hoppade upp i knäet och la sig där och sov han med.
Han litar fullt på oss och vi har nu lärt känna vår hund och litar fullt ut på honom och vet hur han kommer att bete sig i olika situationer vi stött på.
Nu klarar han av att vara ute i trädgården fast att jag går in en stund (dörren öppen) i början sprang han mest efter en och ville inte bli lämnad. När vi går hemifrån så går han och lägger sig i korgen och står inte längre vid trappan och tittar.

mitt-nya-liv-i-sverige/alfons/alfons5.jpg

Redan när han kom var han en underbar men oslipad diamant nu är han lite mer slipad och helt fantastisk nu har vi bara lite trix att lära honom:)
Med detta vill jag bara säga tusen tack! Med vänlig hälsning, Sofie