Esther

mitt-nya-liv-i-sverige/esther/esther.jpg

Guapa, numera Esther, fångade vårt intresse direkt då hon såg så pigg och alert ut på bilderna. Efter 2 månaders väntan kom hon äntligen till Köpenhamn där vi hämtade henne och en lång bilfärd senare var vi hemma. Esther var nästan 8 månader när hon kom till oss, men redan en stor tjej både mentalt och fysiskt. Vi märkte snabbt att hon var snabblärd eftersom sitt, ligg och vacker tass gick att lära på 10 minuter. Snabbheten finns också i benen och det bästa Esther vet är att få springa lös, gärna med andra hundar.

mitt-nya-liv-i-sverige/esther/esther3.jpg

Eftersom vi bor i Göteborg går vi alltid promenader med koppel och letar upp inhängnader för att släppa Esther fri alternativt löprundor med oss. Koppelgång är inte det roligaste enligt Esther, för hon vill fram snabbt! Men efter första lydnadskursen har hon fått bra grepp på ”gå fint” och klarar längre och längre distanser utan att dra. Konstigt nog försvinner dragandet om Esther bara får 2 meter extra med långlina och hon håller sig nära oss. Hundar, katter, fåglar och potentiella råttor som kan lura i buskarna är det roligaste hon vet och Esther jagar med ögonen. Dock har vi jobbat på nosarbete och till våren ska Esther få gå en NoseWorks-kurs.

mitt-nya-liv-i-sverige/esther/esther1.jpg
mitt-nya-liv-i-sverige/esther/esther2.jpg

Efter lite dividerande fram och tillbaka har vi med all sannolikhet ringat in hennes blandning: Galgo Espanol och German Shorthaired Pointer. Det är en riktig utmaning att få denna aktiva valp att bli en lugn och lydig statsjycke, men varje dag med Esther ger oss så oerhört mycket. Vi är enormt glada över att vi fått en så rolig, personlig, envis och galen hund och vi lär känna varandra mer för varje dag. Framtiden kommer i det närmsta präglas av fortsatt mycket träning i lydnad och kondition med fler lydnadskurser, för i sommar är tanken att vi ska kunna cykla med Esther, utan att katter och råttor i buskar är mer intressant. Vi får väl se….