Gizmo

Gizmos historia ( såsom den blivit berättad för matte)

I november 2010 fick hundhemmet tips om övergivna hundar vid ett ödehus några kilometer utanför stora staden Elche. De körde dit och fann två utsvultna tikar , varav den ena var dräktig. Hundhemmet var redan överfullt, så de började åka dit med mat till hundarna varje dag.

Snart nog dök det upp ytterligare en liten hund, en ung, tigrerad liten kille, som också lät sig väl smaka av maten. Till skillnad mot tikarna var han chipmärkt, men utan någon registrerad ägare! En gång hade han alltså bott med människor, men var nu på rymmen och det förmodades att han också var fader till de väntade valparna.

Den dagen tikarna skulle åka med till hundhemmet, där det nu blivit ledig plats, sprang en liten olycklig hund i full fart efter bilen på grusvägen…personalen stannade förstås och plockade upp honom också!

Efterlysningar efter en ev. ägare gjordes därefter under lång tid, då man om möjligt vill återföra upphittade hundar med sina ägare, men ingen frågade någonsin efter lille Gizmo!

mitt-nya-liv-i-sverige/gizmo/gizmo3.jpg

Det var som sagt vinter och kallt, även i Spanien, och att bli instängd i ett betongbur bland
andra, mycket större hundar, var en svår prövning för denne frusna och tidigare fria hund.!
Personalen gjorde sitt bästa och gav honom en skänkt ”tröja” med stora hål i , att värma sig med, men det hjälpte föga, en otroligt ynklig och olycklig liten hund gnydde hjärtskärande bakom gallret! Han förstod ju inte att han räddats till ett liv utan svält och lidande och att det snart skulle komma en ljusare framtid!

Räddningen kom när några svenska hundeskorter var på besök för att välja ut hundar för adoption till Sverige. De såg hans vädjande blickar , köpte honom en ny fin, varm tröja och bokade honom till Sverige…

Under väntetiden flyttades också Gizmo till ett litet hundhem med mindre hundar, där han fick springa lös på gården om dagarna och han blev, sin storlek till trots, en av de tuffaste killarna i flocken!

mitt-nya-liv-i-sverige/gizmo/gizmo2.jpg

I månadsskiftet mars-april flögs så ” lillprinsen ” till sitt nya hem i Sverige och landade i Skånes mitt, där han snabbt fann sig tillrätta som enda kille bland familjens två tikar och med ett harem av ”sällskapsdamer” i bekantskapskretsen!

mitt-nya-liv-i-sverige/gizmo/gizmo1.jpg

mitt-nya-liv-i-sverige/gizmo/gizmo8.jpg

mitt-nya-liv-i-sverige/gizmo/gizmo7.jpg

mitt-nya-liv-i-sverige/gizmo/gizmo6.jpg

En historia, till skillnad från många andra, med lyckligt slut !