Lenny

mitt-nya-liv-i-sverige/lenny/lenny.jpg

Min fina spanska hund hämtade jag på Kastrup i Köpenhamn en solig och varm vårdag. Hemresan gick precis som flygresan – hur bra som helst och jag förundras fortfarande över hur lite av den medhavda väskans proviant (som innehöll alltifrån leversnittar och vattenflaskor till första hjälpen kit, filtar och pappersrullar) som alls kom till användning utöver halsband och koppel.

Nu har det gått några veckor sedan dess, och min spanjor har funnit sig väl tillrätta i Skånes platta landskap trots att han har fått bekanta sig med mycket nytt på kort tid – däribland hagel och snöflingor(!). Det mesta tänkbara har (hitintills) förlöpt nästintill löjligt problemfritt; mage & tarm var kvickt helt i form, alla behov har uträttats utanför hemmets fyra väggar och fodret gillades från första stund samt äts med god aptit.et är en levnadsglad, intelligent, vänlig men något försiktig och vaksam hund jag numera har äran att kalla min hund.

Inomhus uppskattar han lugn och ro, oavsett om vi är på hemmaplan eller på besök. Utomhus upptäcker han den nya världen samtidigt som vi tillsammans har börjat träna så smått på vad “gå fint” i koppel innebär. Min vovve har vidare upptäckt att det finns en del fyrbentingar i närområdet som han kan leka med, inte minst underbare lille Chico fd Pocero, är en stående favorit bland lekkamraterna. Annars är han ofta rätt avvaktande mot människor och en del djur han inte känner, men de som han fattar tycke för charmas å andra sidan ofta och i kopiösa mängder av den finaste och gosigaste vovve som finns.

Jag är så stolt och tacksam för att jag fått möjligheten att öppna mitt hem för en så härlig unghund, förhoppningsvis har vi många fantastiska år att se fram emot tillsammans. Slutligen vill jag rikta ett Stort Tack till Carina och Amigos Mios i Sverige samt Protectora Baix Vinalopo i Spanien, som tillsammans arbetar för att fler trevliga hundar skall hitta goda hem och som gjort oss så lyckliga.

Väl mött i grönskan, nya som gamla vänner!