Myra

Myra hittades liggande mitt på vägen, smutsig, trött, hungrig och varm. Hon hade kanske gett upp, orkade inte mer. Som tur var kom Sonia och hennes man Josè förbi i sin bil innan någon skulle kört över Myra. Sonia som är ordförande för hundhemmet i Spanien stannade och tog med Myra i bilen. Hon fick vatten och den bästa omvårdnaden.

När hon kom till hundhemmet kollade de om hon hade chip, men det hade hon inte, så troligen var det någon som tröttnat och slängt ut henne, eller så sprang hon helt enkelt iväg från hemmet. Detta lär vi aldrig få veta, men det var tydligen ingen som saknade henne.
Hennes fina cremefärgade päls var smutsig och tovig så det var bara att klippa av all päls och ge henne ett ordentligt bad.

mitt-nya-liv-i-sverige/myra/myra8.jpg

Myra lämnades till ett litet hundhem som en snäll kvinna har i sin trädgård, hon sov och lekte med de andra hundarna och fick mat och vatten.
I Sverige satt vi vid datorn och letade efter en lämplig hund för min dotter att ha med sig på hundgymnasiet, vi tittade runt och fick tips om att det fanns en liten söt tik på ProtectoraBaix i Alicante. Hon hade nu varit där i några månader, hon hade fått lockig gyllene päls och var så vacker tyckte vi. När vi hade bestämt oss var det en jobbig väntan i ca 1 månad innan vi hämtade henne på flygplatsen i Göteborg.mitt-nya-liv-i-sverige/myra/myra9.jpg

Myra kom tillsammans med fyra andra hundar och vi tyckte förstås att hon var den sötaste av de alla.
Hon kom hem till oss och blev direkt kompis med vår cockerspaniel och de trivdes jättebra med varandra från första stund. mitt-nya-liv-i-sverige/myra/myra6.jpg
Myra är en helt underbar hund men det har varit många sönderbitna kuddar och täcken och diverse gosedjur. Hon har varit väldig osäker i sina möten med andra hundar och det är mycket nya saker hon har fått vänja sig vid i sitt nya liv.

mitt-nya-liv-i-sverige/myra/myra5.jpg

Hon har också fått gå på kurs med min dotter, det var mycket kallt och mycket snö så hon fick ha overall för att inte frysa. Nu bor hon på hundgymnasiet med dottern och många nya hundkompisar, det fungerar jättebra och hon lär sin matte nya saker hela tiden.

Myra är en pigg, glad och busig hund när hon är ute, inne är hon en lugn tjej som gärna ligger nära och sover. Vi älskar denna lilla tjej och hon verkas trivas alldeles utmärkt med oss.

mitt-nya-liv-i-sverige/myra/myra2.jpg

mitt-nya-liv-i-sverige/myra/myra10.jpg