Sanay

mitt-nya-liv-i-sverige/sanay/sanay.jpg

En uppdatering om Sanay nu när hon varit hos mig i lite över ett år.

Hon mår fantastiskt bra, är stark och vacker. En otroligt ståtlig hund. Problemen som fanns i början finns inte kvar överhuvudtaget. Hon är stabil och pålitlig. I jul fick hon följa med till familjen i Skåne, då flög vi ner. Sanay imponerade med att vara så lugn efter flygturen att hon inte ens behövde kopplas när hon kom ut ut buren. Hon gick lugnt fot ut från flygplatsen efter att hon glatt hälsat på oss.

mitt-nya-liv-i-sverige/sanay/sanay2.jpg

Sanay har många fina hundvänner här. Hon är otroligt lekfull och kan hantera de flesta hundar. I jul fick hon testa att leva med en fem månaders valp i två veckor. Otroligt energisk är den, men Sanay uppfostrade den med stolthet. Efter bara två dagar hade Sanay lärt henne att inomhus är man lugn och utomhus leker man. Hon lärde valpen att man inte fick bita och hur man betedde sig allmänt sett. Jätteroligt att se!

mitt-nya-liv-i-sverige/sanay/sanay4.jpg

Sanay kommer alldeles utmärkt på inkallning alltid förutom när det finns kaniner i närheten. De är bara alltför roliga att jaga, de kan hon jaga hur långt som helst innan hon minns matte :)

mitt-nya-liv-i-sverige/sanay/sanay6.jpg

Annars så går livet lugnt vidare för oss. Många som ser henne förundras över hur lugn hon är inomhus och hur lyhörd hon är för kommandon. Utomhus är hon vilt lekfull och behöver få ur sig sin energi, så vi promenerar med andra hundar minst en timme per dag så hon får leka ordentligt.

Fantastiskt fin och rolig är hon… jag kan inte tänka mig att jag någonsin igen kommer få en hund som ligger mig så varmt om hjärtat som hon. Hon är en duktig vakthund och varnar för björn ute i skogen och skyddar orädd när man är ute på nattpromenader i städer. Samtidigt är hon enormt tillgiven och ligger gärna tätt bredvid en i soffan i timmar för att bli klappad och kliad samtidigt som hon inte är påstridig. Allt gott!

Katrin och Sanay

Hälsning från Sorsele våren 2012

mitt-nya-liv-i-sverige/sanay/sanay7.jpg
mitt-nya-liv-i-sverige/sanay/sanay10.jpg
mitt-nya-liv-i-sverige/sanay/sanay11.jpg
mitt-nya-liv-i-sverige/sanay/sanay12.jpg
mitt-nya-liv-i-sverige/sanay/sanay14.jpg