Tobbe

mitt-nya-liv-i-sverige/tobbe/tobbe.jpg
mitt-nya-liv-i-sverige/tobbe/tobbe3.jpg

Tobbe och Linda är nu installerade på Tjörn. Tobbe stortrivs! Var morgon vandrar de en stund i bergen, sedan börjar dagen på Skärhamns Båtcentrum, där jobbar gubben men köttbullarna, Bosse och Tjejen som alltid gosar, Helena och husse såklart jobbar. I affären är det mestadels livligt, Tobbe följer med husse när hon hjälper kunder och packar upp varor, men när det blir alldeles för livligt går helst Tobbe och lägger sig bakom disken. Efter jobbet finns det mer att utforska i bergen och vid vattnet, musslor och maneter att tugga på är något att föredra enligt Tobbe. På helgerna åker husse och Tobbe till Kungälv. Där blir det mestadels longboardåkning och gos hos favoritfamiljen Falcon!

mitt-nya-liv-i-sverige/tobbe/tobbe2.jpg
mitt-nya-liv-i-sverige/tobbe/tobbe1.jpg

MVH Tobbe och Linda

Fortsättning… Oktober 2012

Jag vill skriva en rad om hur det går för Tobbe (f.d. Toby). Tobbe och jag har fått gå igenom mycket, både och upp och nedgångar, men nu är vi här tillsammans ca. 4 månader senare och jag kan inte glädjas mer för hur bra det går. Och då menar jag allt som föregår i våra liv, på jobbet, i stan, hemma hos vänner, på bussen, i skogen m.m. Ibland måste jag påminna mig själv om att Tobbe är en hund, och tror inte att min kärlek räcker nog som jag ger i känslor och prylar! Haha. Jag har själv studerat podenco-rasen på senare tid, och det har hjälp mig att förstå Tobbe bättre. I måndags var Tobbe på sin första lektion i lydnad vilket givetvis gick galant.

mitt-nya-liv-i-sverige/tobbe/tobbe4.jpg

Just nu befinner vi oss i Lund och hälsar på min syster och kusin Gonzo, en rottweiler på 5 mån. Det märks att Tobbe trivs med fler människor och hundar under samma tak.

mitt-nya-liv-i-sverige/tobbe/tobbe5.jpg
mitt-nya-liv-i-sverige/tobbe/tobbe6.jpg

Tobbe är tålmodig med Gonzo och det är första gången jag ser Tobbe ta ansvar som den mogna rollen. De leker men Tobbe säger till när han inte orkar mer. Snipp snapp slut för den här gången! Nu ska vi ut i regnet som Tobbe absolut inte bryr sig om!

mitt-nya-liv-i-sverige/tobbe/tobbe7.jpg

MVH
Linda & Tobbe