Estelle

Kön: Tik
Född: 2017 februari
Mankhöjd: 29 cm
Hundhem: Jourhem i Malmö

Info från jourhemmet – november
Estelle är ett riktigt litet charmtroll till hund.
Hon är full av livslust och är oerhört lyhörd och lättlärd. (Lärde sig “sitt” med hjälp av “klicker-träning” på bara några minuter..)

När hon först kom till oss var hon som en liten studsboll.. att hoppa är hennes specialitet.. men redan dag två hade hon lärt sig att sitta ner och vänta på sin mat eller kommande godis. (Inga kommandon behövs, bara lite tålamod.) Hon äter bredvid vår andra hund utan problem. Till en början var hon aningen vaktig över sin mat, men nu tror vi att hon har knäckt koden om att det alltid finns mat till henne också.. (Vi har varit väldigt noga med att undvika orättvisa mot de båda, gällande både mat och godis.)

Estelle är följsam och därav också lätt att gå med i koppel.. i alla fall tillsammans med vår andra hund. Hon är fortfarande lite osäker gällande främmande föremål eller förbipasserande hundar/personer under promenader, vilket gör att hon har lätt till skall. Men eftersom hon är lätt att distrahera, är det inte svårt att få henne på andra tankar. (Absolut bäst är om hon får undersöka det/den hon skäller på.)

Estelle är en typisk terrier, alltså grythund, vilket innebär i stora drag att hon arbetar väldigt mycket med nosen. Att leta efter godis i en större lövhög är något som får hennes söta, lilla svans att vifta lite extra.

Estelle är en energisk hund, så även om hon inte är helt förtjust på gräsmattan, är behovet av att få springa av sig stort. Hennes kärlek för bollar tar över obehaget för gräs under tassarna och att se henne hopp-springa över gräsmattan, i jakten på bollen, är inget annat än ren glädje.

Tillsammans med vår andra hund (som är tre gånger så stor som henne själv) är Estelle gärna den som tar initiativ till lek, vilket ofta blir lite mer än vad hon själv mäktar med. När hon är ensam hund i huset bjuder hon gärna in barnen till lek.

Vi ser henne därför passa bra i en barnfamilj och gärna med andra hundar, dock hundar i hennes egen storlek. (Bör tilläggas att det är bra med hundvana barn, som känner till hundar och inte är rädda, då det händer ibland att Estelle blir lite för exalterad i leken och då kan råka nafsa “utanför”. Aldrig hårt eller med mening, hon är världens snällaste, men det är bra om man känner till “terrier” sedan tidigare.)

Efter drygt en vecka i Sverige är hon ännu inte helt rumsren, men det handlar mer om avsaknaden av rutiner framför oviljan av att göra rätt. Redan från dag ett har vi tränat på att kissa på kommando, vilket har visat gott resultat. “Nummer två” är svårare och om Estelle själv får välja, väljer hon hellre att sätta sig på plattorna framför gräsmattan, även om tryggheten fortfarande är inomhus.

På kvällarna, när alla aktiviteter är slut och lugnet lägger sig, hoppar Estelle gärna upp i soffan, tätt intill och bäddar in sig i en filt eller några kuddar. I sängen under natten föredrar hon att sova på kudden upptill, hellre än att sova nere vid fötterna.. om det nu inte beror på att vår andra hund har paxat platsen i knävecket..?!

Hon är väldigt lätt att hantera, har inga problem med att man håller hennes huvud i händerna och gosar och pussar på, varken för oss vuxna eller för barnen. Har heller inga problem med att få klorna klippta.

Estelle är en underbar liten hund, med stor potential och vi tror med hela våra hjärtan att hon, med rätt förutsättningar, kommer att bli en sann följeslagare och en trogen vän för livet.

Videoklipp på Estelle
Videoklipp på Estelle