Henry

Kön: Hanhund
Ålder: 1-2 år
Mankhöjd: ?
Hundhem: Jourhem för Parraga

Henry hittades av en dam när han sprang på en väg där hon bor ute på landet. Han är en härlig “staffekorsning” med stor personlighet och höga, upprättstående och charmiga öron. Damen hade Henry i ett par månader tills en av hennes hundar gick till attack mot honom när de åt mat. Efter det vågade hon inte ha kvar Henry (som äter med andra utan problem). Han var ju sist in och fick då först lämna hemmet.

Det var med tungt hjärta hon tvingades göra detta och hon betalar pensionatsavgift för honom samt hälsar på honom flera gånger i veckan. Det är uppenbart att Enrique är en hund som fått en plats i hennes hjärta och han grep tag i mitt också vid vårt möte.

Detta är en självsäker hund som har lätt för att lära. Han lyssnar lyhört på kommandon och drar inte i kopplet. Han går bra med andra hundar men är inte ranglåg. Perfekt för dig som vill ha en träningskamrat oavsett om det är i skog och mark eller på diverse hundkurser. Henry behöver mycket uppmärksamhet och bor kanske därför med fördel som ensamhund.

Videoklipp på Henry
Videoklipp på Henry