Shady

Kön: Hanhund
Född: 2011
Mankhöjd: ca 70 cm
Finns i: Jourhem i Götene

Uppdatering från jourhemmet 22 oktober
Shady har bott hos oss i jour under en kort tid och har varit skötsam sedan dag ett. Han är rumsren, van att åka bil, kan vara ensam hemma kortare stunder (lägger sig och sover, helst i soffan, medan vi är borta)

Han är en glad hund som älskar alla människor som han träffar och är mycket snäll och tålmodig med våra barn på 2 och 5 år.

Hundar kommer han överens med, både i koppel och i rastgården. Han vill ibland rida på dem, men backar undan om de ryter ifrån, Shady är ingen tuffing på något sätt. Ibland blir han exalterad i kopplet när vi träffar hundar, men oftast passerar han dem snällt. Han har jaktinstinkt och ska ej bo med katt eller andra smådjur under samma tak. Utekatter går bra om man har uppsikt.

Shady äter med god aptit och behöver gå upp något kilo till. Han sover hela nätterna och säger till om han måste gå ut. Kan några få kommandon som sitt och vänta, det senare måste underhållas för han blir väldigt ivrig och glad när kopplet eller matskålen tas fram och glömmer då att sitta kvar.

Han behöver springa lös minst en gång om dagen för att må bra, annars är han mycket lugn inomhus och vill mest sova eller gosa.

Shady fyller sex år i november och hans adoptionsavgift är därmed sänkt till kr 2.000:-.

Tidigare info
Shadys ägare, ett ungt par boende i Spanien vädjade om hjälp med att få vackra Shady adopterad – helst till Sverige. De har förgäves letat länge själva och såg ingen annan råd än att vända sig till vår förening för hjälp.

Shady är en trevlig, snäll och storväxt Podenco. Han kom som valp från ett Dog Rescue i Spanien till ägarna för sex år sedan. Detta är en snäll, clownliknande hund, som är stor och jättesöt och kelig.

Videoklipp på Shady
Videoklipp på Shady