Didi

Kön: Tik
Född: 2016
Mankhöjd: 48 cm
Hundhem: Jourhem via Toni

Didi och Sala hittades ute på en åker med alla sina tretton! valpar. Valparna med mammor fångades in snabbt eftersom de inte hade klarat sig länge till utan varken mat och vatten eller skydd från väder och vind.

Väl i säkerhet på hägnet kunde de äntligen för första gången koppla av, men nästa utmaning blev sedan att försöka hitta hem till alla valparna! Tur i oturen var att valparna dels var små men också söta, så efter två månader hade man hittat hem till dem alla.

Den sista valpen hämtades under vårt besök och trots försök att även få mammorna bortadopterade så är små söta valpar alltid mest attraktiva, nu står alltså hoppet till Sverige och våra fina hundvänner därhemma.

Didi är förmodligen en korsning med Border collie, dock av mindre storlek. Hon är framåt, social, tillgänglig och glad hela tiden. Hon kommer överens med andra hundar och leker och busar gärna. Hon tar livet med en klackspark och har lätt för att få vänner. Hon ska dock inte bo med andra djur eller katter eftersom hon visar jaktinstinkt.