Elviz

Kön: Hanhund
Född: 2012
Mankhöjd: 63 cm
Hundhem: Jourhem till Toni

Under min senaste resa, på vägen hem från ett besök på en hundgård, plingade våra telefoner till… kunde vi hämta en hund som låg på gatan? Vi skickade iväg en snabb fråga tillbaka, levde hunden? Och var?

Vi fick till svar att hunden sedan flera dagar låg vid sidan av en väg och alla hade bara gått eller kört förbi utan minsta reaktion. Vi ringde snabbt upp en tjej som bodde i området, kunde hon möjligtvis svänga förbi och hämta upp honom eftersom det skulle dröja innan vi hann dit?

När vi sedan fick veta att hunden var i säkerhet och var mycket medtagen men ändå bättre än väntat, så kunde vi pusta ut och bara hoppas att veterinären också skulle ge honom godkänt. Efter omständigheterna ganska bra, sade veterinären och Elviz togs då till sitt jourhem. De första dagarna var det inte mycket liv i killen, han var mycket trött och verkade dessutom deprimerad.

Det var först ett antal håglösa dagar senare när en ny hund kom till jourhemmet som allt vände och Elviz förvandlades till en liten valp igen som älskade livet!

Idag har Elviz inga men efter sin tid på gatan och fungerar bra ihop med alla hundar. Han tycker dock inte om katter utan blir upphetsad av åsynen av dem så ett kattfritt hem är nödvändigt.

Till Elviz söker vi ett hem utan småbarn eftersom vi inte vet något om hans erfarenhet av små människor. Det optimala är om du är pensionär och är hemma mycket så han alltid har sällskap. Vi ser gärna att han får bo i hus med inhägnad tomt där han kan vandra omkring och mysa. Han kräver inte mycket alls även om han uppskattar lugna promenader.

Videoklipp på Elviz
Videoklipp på Elviz
Videoklipp på Elviz
Videoklipp på Elviz