Ergo

Kön: Hanhund
Född: 2015 juni
Mankhöjd: 62 cm
Jourhem i Mariestad

Uppdatering från jourhemmet i mars
Jag vill bara passa på att presentera min fantastiska jourhund Ergo! Han har bott hos mig i snart två månader utan att någon har visat intresse för honom vilket är helt galet för han är verkligen the Ultimat Guldhunden!! Varje dag får han medalj av mig! Och varje dag ger han mig oändligt med kärlek o pussar tillbaka!

Eros är så jädrans go och alla som har träffat honom säger ba Wow! Han är kontaktsökande, älskar att spela fotboll och vill helst ligga precis intill en i sängen. ❤
Perfekt kompis till en frilufsande person eller någon som diggar utomhuslivet lika mycket som han gör! Han har gått ihop med alla hundar vi hittills har mött och skulle säkert trivas att bo med en hundkompis.

Han bor med katt nu och det går bara bra!

Uppdatering från jourhemmet i slutet av januari
Fyra veckor har gått sen jag hämtade Ergo på flygplatsen och Wow vilken hund! Ergo är en stor och glad personlighet med hög energi och som älskar livet! Han gillar att busa med sina leksaker, bada i sjön, leka kurragömma, klickerträna och få springa så fort han bara kan, men bäst av allt är ändå att få leka med hundkompisar. Ergo läser av andra hundar väldigt bra och lägger sig på deras nivå i leken och hittills har det inte varit några problem i hundmöten.

Ergo har ett valpigt beteende och innan han somnar gillar han att snutta på en filt, vilket också har resulterat i sönderbitna mjukistofflor och filtar här hemma. Han har stor respekt för vår gamla katt som har gett honom ett rejält omgång stryk, men tycker däremot det är kul när stallkatten springer över gårdsplanen.

I början var Ergo väldigt energisk, stressad, skällde och kunde bli rädd för olika saker, men för varje dag som går blir han lugnare och får mer förtroende för mig och mina sambos. Han skäller fortfarande men i mindre utsträckning och jag ser att det går hand i hand med hur trygg han känner sig. Så länge jag har tålamod och är rolig och snäll mot honom så växer hans förtroende för mig. Även om Ergo förstår ett bestämt nej fungerar det inte att arbeta med bestraffning/negativa metoder, då blir han bara ovillig till att samarbeta alls och tappar också förtroendet för sin människa.

Ergo är ingen soffliggare, det måste poängteras! Även om han älskar att mysa tillsammans med oss i soffan kommer han inte bli en lycklig hund om han inte får utlopp för sin energi och bli aktiverad varje dag, både genom att få leka och springa av sig men även få använda huvudet med någon klurig uppgift genom exempelvis klickerträning, vilket han tycker är jätte kul och gör honom helt slut på fem minuter. Han är lyhörd, följsam och samarbetsvillig och skulle passa en person eller en familj som gillar friluftsliv, utomhusaktiviteter och som tycker det är kul med en aktiv hund som också behöver mental stimulans.

Jag är själv helt kär i denna roliga och mysiga jycke och vore det inte för att skolan tar så mycket av min tid hade jag antagligen adopterat honom själv!

Tidigare info från Spanien
Ergo har funnits tidigare på vår hemsida men hade lyckan att bli adopterad i Spanien efter lång väntan. Tragiskt nog har hans husse nyligen råkat ut för en svår olycka och förmodligen blir han inte tillräckligt återställd för att någonsin kunna ta hand om Ergo igen. Hans familj har därför vädjat om vår hjälp…

Ergo är ett stort charmtroll som är lugn inomhus men gärna vill springa av sig ute och få lite utmaningar med hjärngympa. Han passar den familj som har tid och vill arbeta med sin hund i form av “nosework” omväxlat med löprundor, cykelrundor, lydnad och eventuellt någon sport som agility och parkour. Ergo utstrålar massor med kärlek och slänger sig i famnen på alla som vill kela med honom. Det går helt enkelt inte att glömma en sådan hund och han är helt oemotståndlig.

Han är van vid barn och snäll mot dem, men kanske inte bör bo med de allra minsta utan barn i skolåldern passar nog bäst med tanke på hans storlek.

Videoklipp på Ergo
Videoklipp på Ergo
Videoklipp på Ergo

Videoklipp på Ergo
Videoklipp på Ergo
Videoklipp på Ergo

Videoklipp på Ergo
Videoklipp på Ergo – i koppel
Videoklipp på Ergo
Videoklipp på Ergo – med katter

Videoklipp på Ergo