Hedda

Kön: Tik
Född: 2015 höst
Mankhöjd: ca 35 cm
Hundhem: Jourhem via Toni

Under sina båda första levnadsår bodde foxterrierna Hedda och hennes syster Hedvig hos en man som använde dem i oseriös avel, han ville tjäna pengar genom att sälja deras valpar för dyra pengar. I ett kallt, grått utrymme levde de båda hundarna tills mannen själv insåg att han hade blivit för gammal för att föda upp hundar. Han kände till Toni och kontaktade honom för att få hans hjälp. Innerst inne fanns ändå lite omtanke hos mannen om att tikarna skulle få ett bättre liv i framtiden.

När jag träffar dessa båda charmtroll hade jag aldrig kunnat gissa deras tråkiga bakgrund. De är livliga, älskar närhet och kel samt delar glatt ut många “pussar”. Tillsammans är de påhittiga och samspelta i sina hyss och så fort grinden öppnas försöker de först dra iväg på egna äventyr, men vid inkallning vänder de direkt och kommer glatt springandes mot oss.

Båda är något överviktiga och behöver röra på sig lite mer efter lång tid utan motion. Regelbunden pälsvård är också viktig, den är nu eftersatt. De har alltid varit hänvisade till varandras sällskap och har en nära relation som gör att vi gärna ser dem bli adopterade tillsammans, men huvudsaken är ett gott och lämpligt hem.

Hedda har en lite längre svans än systern Hedvig och båda är mycket roliga hundar som skänker mycket glädje och skratt!

Videoklipp på Hedda
Videoklipp på Hedda
Videoklipp på Hedda