Kenai

Kön: Hanhund
Född: 2014
Mankhöjd: 49 cm
Hundhem: Huella de Esperanza

Uppdaterad info om Kenai
Kenai delar idag bås med Fly, som snart reser till Sverige och de fungerar bra tillsammans. Han tycker mycket om de andra hundarna och brukar pussas med en av hanarna genom stängslet. Han är mycket mindre än vad man kan tro på bilderna men har mycket energi och älskar när det kommer besökare som vill ge honom uppmärksamhet. Han är som de flesta staffar, framåt, orädd, social och har hur mycket kärlek som helst att ge.
Vi har aldrig sett några tendenser till problem i hans beteende utan han är en genomsnäll kille. Hundar av dessa typer har svårt att hitta hem i Spanien då det krävs av ägaren att ha en särskild licens för att få äga vissa raser och då licensen är dyr och omfattande att det få som bryr sig om att skaffa den. Därför hoppas vi att någon här i Sverige istället kan öppna sitt hem för honom.

Kenai räddades i sista stund från det ökända Perrera, dödshägnet. Alicia och hennes vänner såg hans potential och charmades av hans kärleksfulla sätt och tanken på att skicka honom till himlen var inte ens på tal.

Han bor i eget bås då det bara rymmer en hund, men rastas lös på tomten med andra hundar. Han är en social kille som kommer fram för att hälsa, men är också självständig och nyfiken. Han gillar att leka med de andra hundarna… om de hinner med i hans tempo eftersom han är snabb och smidig.

Barn är inga bekymmer och han umgås dagligen med Alicias tioårige son. Kenai är en positiv och framåt hund som kommer utvecklas till en riktig stjärna hos den familj som tar tillvara på hans talanger.

Videoklipp på Kenai
Videoklipp på Kenai