Kiara

Kön: Tik
Född: 2018 februari
Mankhöjd: 50 cm

Kiara räddades ur dödshägnet, dit hon togs i ett horribelt skick. Hon hade ett brutet lårben, en bruten armbåge som hon opererades för och har idag väldigt synliga ärr som förhoppningsvis kommer att blekna med tiden. Hon hade även hudsvamp som hon behandlats för men är fortfarande lite gles i pälsen på huvud och rygg.

Trots den tidigare smärtan och försummelsen så är hon till synes idag inte påverkad av sitt lidande utan är som en sund staffe ska vara. Pigg, nyfiken, energifylld och redo att ta sig an en spännande uppgift. Hon hoppar en del, likt rasens standard är hon bufflig och bör inte bo med småbarn. Hon behöver ett hundvant hem, helst med tidigare vana av “staffar” och som har intresse att ta tillvara på hennes arbetsvillighet och intelligens.

Vi träffades i parken och hon fungerade bra med de hundar hon minglade med, men finns där redan en hund i hemmet så bör den vara lika tålig som hon då hon leker lite tufft och har inte riktigt koll på sin kropp eller sin egen styrka.

Hon är av färgen blå, en ovanlig men populär variant men hugade intressenter bör tänka efter noga om de kan tillgodose hennes behov och inte bara tjusas av hennes färg i valet av hund.

Videoklipp på Kiara
Videoklipp på Kiara
Videoklipp på Kiara