Lilli

Kön: Tik
Född: 2014 februari
Mankhöjd: 58 cm
Hundhem: Parraga

Lilli kom in till hägnet med sina två valpar, Enzo och Baco. Hon är en mjuk och kontaktsökande hund som älskar kel och gos. Det bästa som finns är att få magen kliad. Hon följer gärna med oss på promenad och trots hennes iver så traskar hon snällt på utan att dra i kopplet, hon är nöjd att få nosa i sin takt.

Hon kan ibland bete sig som en blyg viol och kör gärna in huvudet i ens armhåla när hon klappas. Hon har fått en tjock krage av päls och nackskinn och behöver borstas under fällningsperioderna. Pälsen är tät och hon har underull, så hon klarar att vara ute länge under våra kalla månader.

När Lilli väl bestämt sig för att gå någonstans så är hon målinriktad och kommer ännu inte på inkallning direkt utan tar tid på sig. Hon uppskattar inte att få en kamera riktad mot sig och vänder då rumpan till.
Hon har en rätt kort nosrygg och trots färgen påminner hon om en rottweiler i kroppen.

Lillis bakgrund är okänd men av hennes egenskaper att döma så har hon en gång i tiden varit en ägd hund. Hon delar sitt olyckliga öde med många andra olyckssystrar och blev alltså övergiven när det visade sig att hon blivit dräktig och födde oönskade valpar.

Videoklipp på Lilli
Videoklipp på Lilli – koppelpromenad
Videoklipp på Lilli – koppelpromenad
Videoklipp på Lilli – med katter
Videoklipp på Lilli – med katter
Videoklipp på Lilli
Videoklipp på Lilli – koppelpromenad