Lolly

Kön: Tik
Född: 2016 juni
Mankhöjd: 55 cm
Hundhem: Jourhem via Toni

Lolly hittades helt utmattad och orkeslös vid sidan av vägen. Någon hade slängt lite mat till henne med hopp om att hon skulle äta, men maten låg kvar orörd. Bilder florerade på facebook om den utmattade hunden, men ingen tog sin an henne. Idag är det så lätt att bara ta en bild och lägga ut den med hopp om att någon annan ska förbarma sig och så var det för Lolly. Dock fann hon en räddade ängel, Toni som är en av våra volontärer. Han åkte till platsen, skopade upp henne i sina armar och åkte med ilfart till veterinären för att ge henne vätskeersättning.

Efter ett par dagar hade hon återhämtat sig och fick då flytta till ett residensia som hon idag befinner sig på.

När vi fick träffa Lolly under vår resa sprang hon rakt in i vår famn och stannade där. Sedan märkte vi att hon gjorde det med alla och sätter man sig ner så gräver hon gärna ner huvudet i armhålan. Hon är en väldigt tillgiven tik som säkert har varit med om mycket tråkigt i sitt korta liv. Lolly skräms lätt av hastiga rörelser och då kryper hon ihop som för att skydda sig, så förmodligen har hon blivit slagen av någon ond person.

Veterinärerna hade svårt att bedöma hennes exakta ålder då hennes hörntänder är lite deformerade, men inte skadade i pulpan utan hon har nog bara försökt bita sig ut genom ett stängsel i sitt tidigare liv.

Hon har inga problem med att vistas i staden eller gå på koppelpromenader. Hon följer alltid glatt med på alla äventyr, men p g a hennes tråkiga start i livet söker vi ett lugnt hem utan barn för henne där hon kan få blomma ut till den kärleksfulla tiken hon är.

Videoklipp på Lolly
Videoklipp på Lolly
Videoklipp på Lolly

Videoklipp på Lolly
Videoklipp på Lolly
Videoklipp på Lolly