Loqui

Kön: Hanhund
Född: 2017 december
Mankhöjd: 36 cm, ca 4 kg
Hundhem: Parraga

Loqui blev upphittad av en familj som var ute och shoppade på stadens gator. Barnen tyckte han var söt så de tog med honom hem. Efter bara två veckor hade de tröttnat på hundansvaret och tänkte lämna honom till kommunens hägn för övergivna hundar, förhoppningsvis lyckligt ovetandes om att hundarna där avlivas efter en tid om ingen frågar efter dem. Lyckligtvis fick Virginia, Parragas ägarinna och hundarnas skyddsängel, reda på detta och ordnade en plats åt honom på sitt privata hägn.

Han är en liten kille med en vacker rödbrun päls. Han bor med en större flock hundar av blandade kön och karaktärer och han fungerar bra med dessa. Han är social med människor och låter sig hanteras t ex vid kloklippning.

Eftersom han är så pass liten så bör han inte bo med större hundar och inte med småbarn.

När jag först träffade honom så trodde jag att han var en i syskonskaran bland valparna och det var först senare som jag fick veta att han var lite äldre och redo för en resa till Sverige. Han smälte verkligen ihop med de två månader gamla valparna och var av samma storlek. Han kommer alltså att inte växa mycket mer utan förbli en liten hund.

Videoklipp på Loqui
Videoklipp på Loqui
Videoklipp på Loqui