Manuel

Kön: Hane
Född: 2017 maj
Mankhöjd: 60 cm (växer mer)
Hundhem: Parraga

Manuel är bror till Mayka som också förmedlas via oss. De kom in som valpar, två systrar och tre bröder varav en bror adopterades till Tyskland och systern Enja adopterats via oss till Sverige.

Han är i likhet med sina bröder lite undergiven människor och visar det tydligt med sitt kroppspråk. Han vill så gärna få uppmärksamhet och kel men kryper ihop och vet inte riktigt hur han ska visa sig på sin bästa sida.
Han bör komma till ett hem utan småbarn där han får tid att bygga upp sitt självförtroende. Han fungerar bra med sina bröder och bryr sig inte så mycket om katter.

Manuel leker oftast med sina samspelta bröder och när de eggar igång varandra så kan leken bli intensiv. Om det finns en hund i hemmet redan så får man vara beredd på fart och fläkt.

Som ägare är en mjuk hand och positiva metoder nödvändigt för att stärka hans självförtroende och även att aktivera honom med spännande påhitt, såsom nosework och parkour där han får chans att visa sig modig och duktig. Manuel kommer att bli en stor hund och behöver yta för att kunna sträcka ut ordentligt, ett hus föredras då framför lägenhet men är inte avgörande vid val av hem.

Videoklipp på Manuel
Videoklipp på Manuel – med katter
Videoklipp på Manuel