Marco

Kön: Hanhund
Född: 2017 april
Mankhöjd: 67 cm
Jourhem i Uppsala

Uppdatering från jourhemmet
Marley/Marco är fortfarande kvar hos oss som jourhund och hur glada vi än är att få ta del av denna fantastiska hund förtjänar han ett alldeles eget hem.

Han har nu varit i Sverige i ca 2,5 månader och han har utvecklats så mycket! När han kom var han rädd och osäker för de mesta men han blir mer och mer säker för varje dag som går och när han väl vänjer sig vid saker är han en otroligt lugn och stabil hund.

Aktivering är något han behöver och uppskattar. Jag ser honom som en medelaktiv hund då han självklart mår bra av och är i behov av mycket aktivering men börjar inte klättra på väggarna eller må dåligt ifall han en dag inte skulle erbjudas lika mycket aktivering.

Att få springa lös i hagar är det bästa han vet och njuter verkligen av att få springa fritt. Nu när våren har kommit har jag även börjat cykla med honom vilket går superbra! När han är fokuserad är han lättlärd när det kommer till trix och kommandon och vill gärna försöka förstå vad man vill av honom.

Han behöver få jobba med sin självsäkerhet då han tycker främmande saker kan vara obehagliga. Visar man för honom att det mesta faktiskt är ofarligt och vänjer honom vid det blir han snabbt mer säker.

T.ex. blev han väldigt rädd för en presenning här om veckan och ville inte ens gå förbi den men senare samma dag kunde han, trots lite osäkerhet, ändå klara av att gå på den. Man får helt enkelt hela tiden hitta små utmaningar han kan få övervinna.

Trots att han tycker det är lite obekvämt ibland inomhus då han inte hade någon vana av inomhusmiljö när han kom, är han extremt lugn och har inga problem med att bara ligga och vila en längre stund och tugga på sitt ben. Man märker att han alltid vill vara där man själv är och svansar gärna efter en.

Ensamhetsträningen har gått bra och vi kan lämna honom ensam i 2-3 h utan problem, som mest har han varit själv i 5 h och även det gick bra trots att han oftast inte brukar bli lämnad ensam.

I början var han även lite osäker när andra hundar ville fram och hälsa men idag går det mycket bättre och han visar gärna att han vill leka med dem, tyvärr har vi inte fått möjligheten än att se hur han är tillsammans med andra hundar lös. Detta tror jag i och för sig inte är något problem.

Vår katt fungerar han även superbra med. Han har även fått träffa barn, 7 & 11 år, detta gick jättebra och det kändes som han verkligen tyckte om dem. De gick även bra för dem att promenera honom och han lyssnade fint på dem.

I koppelpromenader är han en riktig guldhund, drar aldrig och lyssnar alltid. Att passera hundar går galant, även ifall de andra hundarna står och skäller på honom så traskar han bara på utan problem.

Marley söker ett hem där han kan få fortsätta utvecklas och bli mer självsäker. Ett hem där friluftsliv erbjuds och han får möjlighet att aktiveras och få komma ut i naturen och röra på sig, som han älskar. Såklart ett hem som erbjuder mycket kärlek och förståelse också.

Jag avundas den som adopterar honom och får spendera livet med denna otroligt fantastiska hund, fanns det möjlighet hade jag själv behållit honom. Marley väntar som sagt på sitt alldeles egna hem och sin alldeles egna familj, den som får möjligheten att adoptera honom kommer få en extremt härlig och fin hund!

Tidigare info
En dag när volontärerna kom till hägnet så fann de en tik uppbunden vid grinden. Vid sidan om henne satt inte mindre än hennes elva valpar! Marco är en utav dem och har ännu inte blivit adopterad. Han är bror med Titus som också finns för adoption.

Han växte upp på hägnet och när de alla var avvanda så separerades de i grupper till olika bås. Mamman adopterades kort därefter till Tyskland.

Marco bor med två av de andra bröderna och han är den ende i kullen med mörka drag i pälsen. Han är en stor kille både på höjden och längden med en tjock päls som måste underhållas under fällningsperioderna. Han är fortfarande omedveten om sin storlek och kan därför hoppa upp på en när han vill hälsa och pussas.

Han bryr sig inte nämnvärt om de andra hundarna på hägnet utan nosar mest och har respekt för om de inte vill ha honom nära. Katter tycker han är läskiga och backar när de gör närmanden. Det ser lite roligt ut då han är så mycket större, men i grunden är det osäkerhet kring de hundvana katterna som det beror på och ett kattfritt hem är därför att föredra.

Marco har ingen vana av livet utanför hägnet och bör därför hamna på en lugnare ort för att miljötränas i lugn och ro. Då han troligtvis är av schäfermix så behöver han ett aktivt hem med intresse för brukshundar för att komma till sin fulla rätt.

Videoklipp på Marco
Videoklipp på Marco
Videoklipp på Marco
Videoklipp på Marco

Videoklipp på Marco
Videoklipp på Marco

Videoklipp på Marco – med katter
Videoklipp på Marco