Matilde

Kön: Tik
Född: 2017 juni
Mankhöjd: 32 cm
Hundhem: Parraga

Matilde är en liten tjej med stort hjärta. Hon blir så lycklig när hon släpps ut ur sitt bås och rusar fram för att hälsa och dela ut pussar. Hon får knappt nog av kel och mys och ropar man på henne så kommer hon glatt tillbaka för att gosa ännu mer. Hon är nog svältfödd på kärlek eftersom hon räddades från en “hundsamlare” som fick en hjärtattack och alla hundarna omhändertogs och placerades på olika hundhem.

Hon är mild i sin personlighet med människor och fungerar bra med andra hundar även om det ibland är svårt att inte släppa ifrån sig ett skall mot dem. Hon måste ju ha kontroll på vilka som spatserar på andra sidan stängslet! Men hon skäller bara till en eller två gånger och sedan är hon tyst och bryr sig inte om dem.

Eftersom hon själv är mindre än katterna på hägnet så tycker hon att de är skrämmande när de nyfiket spanar in henne på nära håll. De är ju hundvana, men Matilde vill helst gömma sig.

Hon saknar svans, detta är medfött men i övrigt är hon jättefin i kroppen och lynnet. Ska hon bo med en annan hund så bör den vara i liknande storlek.