Mikaela

Kön: Tik
Född: 2011
Mankhöjd: 38 cm
Jourhem i Örebro

Mikaela är sponsrad med 500:- = adoptionsavgift kr 2.500.-

Denna lilla tjej knep våra hjärtan när vi besökte hägnet. Hon är en äldre hund som genom åren fått ett flertal valpkullar av spenarna att döma. Det skär i hjärtat att hon som senior blev ratad av sin ägare och därför ska behöva spendera sina sista år på hägnet, det är inget öde vi önskar någon hund. Mikaela lämnades kedjad utanför föreståndarinnan Virginias hus tillsammans med Lilja (små) och deras koppel och halsband var så tunga att de knappt kunde röra sig.

Mikaela har en neutral roll i flocken och gör inte mycket väsen av sig. Hon är social och kommer gärna fram för att bli klappad och få mysa en stund. Hon är snäll mot andra hundar, men delar ogärna med sig av sin mat utan morrar då bestämt för att visa att hon som är äldst helst vill ha sin mat ifred.

Kanske hon kunde få njuta av många fina år i Sverige i ett hem där hon är högt älskad? En livlig barnfamilj är dock inget lämpligt boende för henne utan ett lugnare hem är att föredra. Hon har medfödd stubbsvans och viftar så gott hon kan med den för att visa sin glädje.

Innan avresa kommer hon att få tandsanering. Den nya ägaren behöver vara medveten om att man inte kan fullförsäkra en seniorhund hos alla bolag, men hos Agria går det bra. Åldern är uppskattad av den spanske veterinären till ca sex år, men vi bör nog ändå påpeka att Mikaela kan både vara yngre eller äldre än så eftersom åldern på vuxna hundar är svårbedömd.

Videoklipp på Mikaela – i koppel
Videoklipp på Mikaela
Videoklipp på Mikaela – med katter