Nelly

Kön: Tik
Född: 2009 november
Höjd: 59 cm
Hundhem: Huella de Esperanza

Nelly och hennes syster har bott hela sina liv i en familj. Tyvärr så avled husse i en hjärtinfarkt och de båda lämnades till hägnet. Systern blev snabbt adopterad till Sverige och vi önskar att Nelly också får chansen att pensioneras i lugn och ro hos en familj som ger henne några fina sista år.

Nelly fungerar bra med andra hundar och med Alicias tioåriga son. Hon är en kärleksfull dam som älskar att kela och är nyfiken på sin omgivning.

Hon har hypothyroidism, vilket innebär nedsatt sköldkörtelfunktion och behöver äta medicin dagligen för att hålla hormonerna i balans. Eftersom hon tidigare försummats på så vis att ingen upptäckt detta i tid har det lett till att hon idag är kraftigt överviktig och har tunn päls. Nu har hon påbörjat medicinering och inom några veckor kommer hon att bli piggare. Det tar några månader för pälsen att växa till sig och hon kommer behöva en anpassad kost och motion för att komma ner i vikt. Av den anledningen ser vi gärna att hemmet är utan småbarn eftersom det lätt slinker ner en och annan godbit från deras händer som är i lagom höjd för att tillåta en smakbit.

Nelly har idag svårt att röra sig som hon ska p g a vikten och bör inte bo i någon lägenhet där hon måste gå i trappor. I övrigt så har hon goda värden och är frisk. Man måste vara beredd på att hon behöver ta prover en gång om året för att se att doseringen ligger rätt. Med medicin så påverkas hon inte av sjukdomen.

Här kan ni läsa mer om vad det innebär: Nedsatt sköldkörtelfunktion hos hund