Nicko

Kön: Hane
Född: 2017 maj
Mankhöjd: 40 cm
Hundhem: Jourhem via Toni

När Toni en dag tog sina hundar till den lokala hundparken så kom en lös hund framspringande och ville leka med hans hundar. Eftersom hunden inte bar något halsband och ingen ägare dök upp så använde han sin chipläsare som han alltid har med i sin väska för att se om det gav någon ledtråd, men Nicko hade aldrig blivit chipmärkt så Toni plockade upp ett av sina koppel och tog med sig honom från parken.

Hundar som hittas på detta sätt annonseras alltid via polis och lokala medier så att en ev ägare får en chans att ge sig till känna och först efter en längre tid läggs hundarna ut för adoption. Idag bor Nicko tillsammans med Mattis och de leker gärna ihop. Dock vaktar Nicko sin mat, så vid matdags får de äta på skilda platser.

Nicko har inte visat något större intresse för hägnets katter trots att han till utseendet påminner om en liten Bretonspaniel. Han är en okomplicerad kille som kan bo i de flesta olika miljöer. Får han bara hänga med sin familj på såväl sköna promenader som gos i soffan så är han nöjd och glad.

Videoklipp på Nicko
Videoklipp på Nicko
Videoklipp på Nicko