Pamela

Kön: Tik
Född: 2013 januari
Mankhöjd: 46 cm
Jourhem i Skövde

Pamelas livshistoria är av det tråkigare slaget. Hon blev dumpad av sin familj i februari 2014 och efter några dagar på gatan så blev hon upplockad av polisen och körd till dödshägnet. Vår vän Laura lyckades köpa ut henne därifrån, men eftersom ingen erbjöd sig att ge henne ett fosterhem så placerades hon i ett hus med lite för många hundar. Hon blev där försummad både på det emotionella och fysiska planet och trivdes inte alls. Hon utvecklade en separationsångest och ville inte lämnas ensam utan sökte sig hela tiden till människan. Till slut hämtade Laura tillbaka henne eftersom hon såg hur dåligt hon mådde. Hon har sedan dess bott inackorderad på ett privat hägn. Åren har gått utan att någon frågat om henne, vilket skär i ens hjärta.

När jag träffade henne så visade hon mig mycket kärlek och tillit. Hon trivdes med att bli klappad och gosade in sig i min famn. Andra hundar är inga problem, hon tittar nyfiket på vilka nya individer som finns runtom men är mycket tyst av sig.

Hon skulle älska dagliga promenader i spännande miljöer och att få vara nära sin familj. Vi vet inte hur hennes separationsångest är idag, det är svårt att avgöra då hon är lugn på hägnet och van vid att vara ensam i sällskap med andra hundar, men vi söker en familj som kan ha med henne på jobb eller är hemma på heltid eller som har möjlighet att ensamträna henne i hennes egen takt.

Pamela är värd att titta närmare på, hon ska inte förbli bortglömd och oälskad utan hon måste få leva resten av sitt liv hos en familj!

Videoklipp på Pamela
Videoklipp på Pamela