Rockie

Kön: Hane
Född: 2014
Mankhöjd: 73 cm
Hundhem: Huella de Esperanza

Rockie bodde med en äldre man som utvecklade Alzheimers och kunde därför inte ha honom kvar. Han bor nu hos Alicia och är en av de trevligaste hundar som jag träffat. Närhet, närhet och åter närhet söker han och står så stilla och njuter av att bli klappad och somnar nästan stående när man smeker honom. Han leker gärna med sina hundkompisar, men är den mjuke i gänget och känner sig trängd och otrygg om leken blir för vild. Då försöker han göra sig osynlig och gömma sig mellan benen på en tvåbent vän istället.

Han tyckte mycket om sin husse, vilket vi kunnat se på videos, men är skeptisk till Alicias man José och vill inte vara nära honom när han släpps ut. Däremot så kommer han fram till honom när han är i buren för att låta sig klappas genom gallret. Rockie behöver alltså en varsam och mjuk ägare som bara arbetar med positiv förstärkning i all träning.

Rockie fäller en hel del och behöver få pälsen genomborstad regelbundet. Han är en aktiv kille som liksom de flesta schäfrar behöver mer stimulans än bara promenader. Rockie är rakryggad och mycket fin i kropp och rörelser. Han har också stor potential att lyckas i de flesta bruksgrenar eller andra aktiviteter.

Videoklipp på Rockie
Videoklipp på Rockie
Videoklipp på Rockie