Sala

Kön: Tik
Född: 2016
Mankhöjd: 47 cm
Hundhem: Jourhem via Toni

Sala och Didi hittades ute på en åker med sina tretton! valpar. Valparna med mammor fångades in snabbt eftersom de inte hade klarat sig länge till utan varken mat och vatten eller skydd från väder och vind.

Väl i säkerhet på hägnet kunde de äntligen för första gången koppla av, men nästa utmaning blev sedan att försöka hitta hem till alla valparna! Tur i oturen var att valparna dels var små men också söta, så efter två månader hade man hittat hem till dem alla.

Den sista valpen hämtades under vårt besök och trots försök att även få mammorna bortadopterade så är små söta valpar alltid mest attraktiva, nu står alltså hoppet till Sverige och våra fina hundvänner därhemma.

Sala är förmodligen en korsning med Border collie, dock av mindre storlek. Hon är en livlig liten tjej som vill följa med överallt. Hon är en mycket vänlig, social och tillgiven individ som skulle utgöra ett utmärkt sällskap åt den hundvän som gillar att umgås, träna och ha roligt med sin hund. Sala ska dock inte bo med katt eller andra djur eftersom hon visar jaktinstinkter.

Videoklipp på Sala
Videoklipp på Sala