Samuel

Kön: Hanhund
Född: 2014 juni
Mankhöjd: 57 cm
Hundhem: Parraga

En dag för en tid sedan när Miguel, en av volontärerna på Parraga, städade på hägnet såg han på avstånd en brun hund som sprang omkring utanför det höga staketet. Han kallade på en annan volontär och tillsammans gav de sig ut för att se om de kunde få fatt på hunden. Ofta är det inte så lätt att bara fånga in en hund, men när Miguel kom till platsen där han hade sett Samuel så kom han springandes emot honom…han ville verkligen bli räddad.

Samuel var både uthungrad, mager och smutsig när Miguel körde in med honom till veterinären den dagen. Vem vet hur länge han hade behövt klara sig på egen hand och hur mycket längre till han hade orkat? När vi nyligen träffade honom på nytt hade Samuel lagt på sig ett bra hull, så nu är han en “stor” hund. Maten är en resurs som han håller noga koll på numera och vaktar den så att inga andra hundar kommer i närheten.

Samuel blir även idag lika glad var gång som Miguel kommer till hägnet och kommer honom till mötes, precis såsom den dagen han räddade honom. Miguel tar även alltid med sin egen hund Carla, som också är otroligt förtjust i Samuel och pussar gärna på honom när hon möter denne vänliga och trevliga hund av trolig spanielmix.

Samuel är tyvärr inte jätteförtjust i katter, och kommer därför med fördel till ett kattfritt hem.

Videoklipp på Samuel
Videoklipp på Samuel
Videoklipp på Samuel – koppelpromenad

Videoklipp på Samuel
Videoklipp på Samuel

Videoklipp på Samuel
Videoklipp på Samuel
Videoklipp på Samuel