Sassie

Kön: Tik
Född: 2017?
Mankhöjd: 47 cm
Jourhem via Huella de Esperanza

Sassie hittades en dag vid en kattkoloni långt ute i ödemarken dit några kvinnor åker dagligen för att mata katterna. Då det ligger såpass öde så är de säkra på att någon medvetet har dumpat henne i området för att hon inte skulle hitta hem igen. Troligtvis var det doften av mat och vatten som fick henne att dra sig till katternas ställe. Hon var överlycklig när det kom människor och kom genast fram för att hälsa.

Hon fick besöka veterinären och där trodde man först att hon var dräktig då hon hade mjölk i sina spenar men vid kastreringen så upptäckte de att hon bara var skendräktig. Troligtvis trodde hennes ägare att hon var dräktig och gjorde de sig av med henne innan “valpning” för att slippa ta sitt ansvar.

Sassie har mycket energi och spring i benen. Hon älskar att apportera och bär gärna sitt eget koppel när det är dags för promenad. Hon är otroligt snabb och hade varit perfekt för den som gillar fartfyllda aktiviteter.
En viss skärpa har hon och satte snälle Yayo (“speciell” hund som bor i samma jourhem) på plats när hon vaktade sina favoritleksaker. Om det beror på andra omständigheter är svårt att säga men ett erfaret hem är nog lämpligt. Med människor är hon jättegullig och katter fungerar också bra. Trots att hon liknar en schäfer så är hon mycket liten, en miniatyr med en härligt fluffig päls.

Tyvärr är många hundars situation svår i Spanien och början av sommaren är den värsta tiden då hundräddare hittar massor av övergivna hundar. Eftersom både hägn och jourhem är fulla så fanns det ingen plats för Sassie så tillsvidare bor hon fastkedjad på en plantage med skugga, mat, vatten och leksaker med endast få stunder per dag att komma loss och gå på promenad, vilket är långt ifrån acceptabelt. Vi hoppas att hon snart får en bättre tillvaro eller allra helst en biljett till Sverige.

På flera bilder har Sassie rakad buk efter kastreringen men pälsen kommer att växa ut igen.

Videoklipp på Sassie
Videoklipp på Sassie
Videoklipp på Sassie

Videoklipp på Sassie
Videoklipp på Sassie
Videoklipp på Sassie