Tekla

Kön: Tik
Född: 2016 juni
Mankhöjd: 66 cm, 33 kg
Hundhem: Parraga

Tekla hittades med sin kompis när de virrade omkring på gatan och med nöd och näppe undkom att bli överkörda av bilisterna som inte ens bromsade. I Spanien är attityden fortfarande brutal hos många och de flesta kör på en hund utan att de bekommer dem alls. Som tur var kunde båda hundarna fångas in och fördes i säkerhet till hägnet. Kompisen blev snabbt bokad till Tyskland men Tekla väntar fortfarande på hennes chans.

Hon är en vacker och ståtlig tik som gillar att hänga med både sina hundvänner och med oss människor. Hon är lite sprallig ibland och har en unghunds energi och vill ha ett aktivt hem. Tekla tycker att katter är läskiga och undviker dem när de kommer nära, men blir hon trängd så kan hon välja att försvara sig, så hon bör bo i ett kattfritt hem.

Just nu bor Tekla med en nyinkommen hane och de fungerar bra ihop men han är inte den lekfulla typen, så Tekla blir jätteglad när hon får leka med någon likasinnad hund. Hennes långa ben gör att hon får upp en hög hastighet i leken och därför bör hon bo med en större hund som hänger med i hennes tempo.

Tekla går idag hyfsat bra i koppel, men vid nya platser vill hon gärna utforska omgivningen och bör då hanteras av en fysiskt stark person. Hon älskar att kela och trots sin storlek så uppfattar hon sig själv som en lämplig knähund.

Videoklipp på Tekla
Videoklipp på Tekla- med katter
Videoklipp på Tekla

Videoklipp på Tekla
Videoklipp på Tekla – koppelpromenad