Asira

Kön: Tik
Född: 2016 januari
Mankhöjd: 49 cm
Jourhem i Göteborg

Uppdatering från jourhemmet
Asira är en mjuk och otroligt vänlig tjej. Hon älskar uppmärksamhet och njuter i fulla drag när man klappar och myser med henne. Svansen viftar i princip konstant på henne! Hon fungerar mycket bra tillsammans med barn och katter.

Inomhus är hon lugn och vill gärna ligga nära i soffan eller sängen. Utomhus är hon pigg och alert och hade passat perfekt för den som vill gå långa promenader eller ut och löpa med det bästa sällskapet man kan få.
Som de flesta Podencos/Podenco-mixar har hon en del jaktinstinkt, men är väldigt lyhörd och går fint i koppel. Asira skulle trivas allra bäst som ensamhund då hon älskar att stå i centrum.

Asira är utan tvekan en riktig guldklimp och kommer att bli en fantastisk tillskott i sitt nya hem.

Tidigare info
Asira levde instängd hela dagarna i ett litet hus och ägaren hade aldrig tid för henne. Redan drygt ett år tidigare hade en dotter till Asira lämnats på Parraga och nu hade ånyo en granne reagerat och tyckte det var för grymt mot hunden och bad därför Asiras ägare att också lämna ifrån sig henne till hundhemmet.

Trots att tillvaron på ett hundhem är långt ifrån någon bra eller lämplig miljö för någon hund så har Asira blommat ut och är idag en mycket glad och rolig hund, hon är full av lustiga upptåg som ger upphov till många skratt.