Charles

Kön: Hanhund
Född: 2016
Mankhöjd: 33 cm, 5 kg
Hundhem: Almohadillas

Charles är speciell på så sätt att han är hjulbent framtill och har också ett underbett, hörntanden fastnar då lite på läppen, men detta ger honom inga problem utan han kan äta som vanligt. Hans bländvita leende kan måhända anta en mörkare nyans av väder och vind. Han är väldigt förtjust i mat och vet precis hur han ska koppla på sin charm för att få sig en extra skinkbit. Risken med detta är dock att han kanske blir överviktig vilket inte vore bra för hans hälsa eller leder.

Charles (Charly) hittades som valp och togs hand om en kvinna som för många år sedan skötte en liten förening som heter Almohadillas, vars hundar vi idag hjälper med att hitta hem till. Kvinnan har inte funnits med i föreningen på länge, men Charles var väl ändå en hund som hon hade tagit väl hand om?

Det visade sig tyvärr att så inte alls var fallet utan grannar till kvinnan började istället oroa sig över Charles situation och kontaktade den lokala polisen. Polisen kom och scannade honom för att kontrollera chipmärkning. Charles chip stod då i Almohadillas namn och den kvinna som idag driver föreningen blev kontaktad och bestört över det skick han befann sig i. Hon tog honom i sin famn och tog hem Charles till sig där han idag bor.

Med mycket kärlek och omvårdnad har Charles återhämtat sig helt och han är återigen en glad liten kille. Han är dock inte så jätteförtjust i hennes andra hundar och är lite mer en ensamvarg som håller sig för sig själv.

Till Charles söker vi ett rofyllt hem, antingen som ensam hund eller med en lugnare lekkamrat. Han fungerar även bra ihop med katter.