Carmelo

Kön: Hanhund
Född: 2017 april
Mankhöjd: 50 cm (unghund)
Hundhem: Parraga

Carmelo är bror till Corina som också finns på vår sida. Från början var det en kull på sju syskon men två är redan adopterade och vi kommer att presentera de kvarvarande syskonen efterhand.

Denne charmör är en iögonfallande hund med vacker teckning och gula ögon. När han släpps ut ur sitt bås tillsammans med sina syskon så inleder de alltid den så eftertraktade stunden i frihet med att springa ikapp längs stängslet med andra hundar på andra sidan. När de sedan tröttnat på den leken så kommer de tillbaka för att umgås med oss människor.

I en grupp med sammansvetsade syskon kan det ibland vara svårt att få fram individens personlighet, så jag tog på honom sele och koppel och gick iväg på tu man hand. I början hade han fortfarande full fokus på vad hans syskon gjorde och verkade knappt veta att jag fanns, men när vi kommit iväg utom synhåll så blev han mer kontaktsökande. När jag senare satte mig ner i skuggan för att vila så kom han glatt springandes och ville kela. Han har ju växt upp på hägnet och i likhet med många andra unghundar så saknar han erfarenhet av livet utanför stängslet. Det är viktigt att förstå och känna till, hundarna behöver miljötränas i den takt de klarar av och det behövs då tålamod och förståelse från hundägarens sida.

Videoklipp på Carmelo
Videoklipp på Carmelo
Videoklipp på Carmelo

Anmäl intresse