Korall

Kön: Tik
Född: november 2009
Mankhöjd: 58 cm, 22 kg
Finns: I Götene

Privat omplacering med adoptionskostnad kr 1.000:-
Korall kom till mig i början av våren och hon är en fantastisk tjej med otroligt mycket kärlek att dela med sig av.Tyvärr tog livet en oväntad väg för mig och jag kan inte längre ta hand om henne som jag önskade.
Hon omplaceras alltså av orsaker som inte beror på henne.

Hon är en pigg och alert hund ute som älskar att promenera och att få springa av sig sitt glädjerus i trädgården. Hon har gått lös på promenader i skogen men vill gärna hälsa på mötande människor så hon behöver en del träning på inkallning när något roligt dyker upp. Annars kommer hon alltid tillbaka och håller sig nära. Inomhus är hon en soffpotatis och sover mestadels eller gosar tillsammans med sina människor.

Korall ska inte bo med barn under fem år då hon blir stressad när de är för påflugna. Våran sexåring och hennes jämnåriga kamrater som förstår hennes signaler går det bra med, men vår tvååring kan tyvärr inte respektera hennes personliga utrymme.

Hon fungerar med andra lugna hundar och är duktig på signaler och hon har ett tydligt hundspråk. Däremot fungerar det mindre bra med valpar och energiska hundar som har för mycket energi. Korall älskar att åka bil och är först in i bilen när dörren öppnas.

När hon är ensam hemma då ylar hon en del men har aldrig tuggat sönder något. Hon ska alltså inte lämnas ensam någon längre stund då hon har ett stort behov av att vara nära sin flock.

Hennes päls behöver regelbunden bortsning och man får klippa pälsen mellan trampdynorna. Kloklippning fungerar okej om man är lugn och det är tryggt runtom. Hon kan dra undan tassen men har aldrig försökt bita. Hon är en riktigt snäll hund.

Vill du ge Korall några sista fina år? Skicka din intresseanmälan så kontaktar jag er.

Anmäl intresse