Yayo

Kön: Hanhund
Född: 2009?
Mankhöjd: 66 cm, 40 kg
Hundhem: Huella de Esperanza

Yayo är en äldre herre som hittades på en ödslig motorväg där han irrade omkring, totalt förvirrad och oförstående vad han gjorde där. Han blev med största sannolikhet dumpad där av sin ägare för att inte kunna ta sig hem igen. Först ville han inte låta sig fångas in och blev rädd när de tog tag i honom. Istället fick kvinnan ta sin mobilkabel och använda den som koppel och leda in honom i bilen.

Efter några dagar så lärde han sig att beröring är mysigt och han älskar att bli badad. Han lägger sig ner i baljan och plaskar runt när han schamponeras. När han hittades så hade han en klofraktur och dubbelsidig öroninflammation men nu är han botad och i fint skick. Yayo fungerar bra med andra hundar och är ganska ranglåg. Katter fungerar tyvärr inte.

Han är lojal mot sin människa och när jourmatte gick iväg och lämnade honom i rasthagen så hittade han snabbt ett hål i stängslet för att springa efter henne. Han lät oss fånga in honom utan någon invändning ändå.

Efter en tid i jourhem så flyttades Yayo in på hägnet eftersom en annan hund behövde jourhemmets omvårdnad. Det är alltid tråkigt när äldre hundar sätts på hägnet för miljön är högljudd, stökig och stressig och han själv är mycket lugn.

Yayo är en stor kille med lika stort hjärta. Den som träffar honom kan inte låta bli att falla för hans charm och snälla ögon. Han är mycket fin i kroppen och i sina rörelser. Då han troligtvis är en schäfermix så kan en kontroll av höfter göras ändå för säkerhets skull om så önskas.

Videoklipp på Yayo
Videoklipp på Yayo
Videoklipp på Yayo
Videoklipp på Yayo

Anmäl intresse