Zimba

Kön: Hane
Född: 2010?
Mankhöjd: 66 cm
Hundhem: Parraga

Zimbas dramatiska historia kommer alltid att bli ihågkommen av alla inblandade i hans räddning. Tillsammans med Fly, en annan hund så hittades de båda när de kämpade för sina liv i en vattenreservoar. Om hundarna självmant gått ner i den för att släcka törsten eller om någon slängt i dem för att låta dem drunkna förblir en obesvarad fråga. Då hundarna inte kunde ta sig upp igen så försökte de desperat att klättra uppför väggarna, vilket resulterade i att flera av deras klor slets av. Någon välvillig person såg deras nöd och slog larm och hjälp var sedan snabbt på plats. Med hjälp av selar och rep lyckades de få upp de desperata hundarna på fast mark.

Idag bor Zimba på hägnet och verkar ha glömt denna otäcka händelse, det enda man märker idag är att en klo på baktassen saknas och kanske inte växer ut igen. Zimba fungerar bra med andra hundar och älskar människor. Han vill gärna kela och få magen kliad när det ges tillfälle…

Veterinären har bedömt hans ålder till 4-5 år men vi tror att han är äldre och han har därför en låg adoptionsavgift. Hur som helst så har han fortfarande mycket att ge sin familj och vill spendera resten av sina år i ett kärleksfullt hem!

Videoklipp på Zimba
Videoklipp på Zimba – koppelpromenad
Videoklipp på Zimba – med katter

Anmäl intresse