Albert

Kön: Hanhund
Född: 2017 december?
Mankhöjd: 68 cm
Hundhem: Parraga

Albert hittades utanför en bensinstation i mitten av oktober och trots att hägnet har ett intagningsstopp på större hundar så kunde de inte lämna honom där utan tog med honom till hägnet.

Han är en bracco, en jakthund som i grunden används i jakt på fågel men som i rätt hem även lämpar sig som en aktiv familjehund. Vad Albert har varit utsatt för av sin tidigare ägare är hjärtskärande att tänka på. Vem som än bär ansvaret var en människa utan hjärta som dels huggit av hans svans och skurit hans ena öra i två delar. Han har en hel del stora ärr på kroppen men trots misshandeln så har han så otroligt mycket glädje och kärlek i sig. Han är en smart och arbetsvillig kille som gör allt för en godisbit. Då han var utsvulten och mager när han hittades så har han nu en enorm aptit men matas varsamt för att inte få ont i magen.

Han tyr sig till människor men har inte full koll på hur stor och stark han är och eftersom han också är ung så behöver han lite fostran.

Albert är väldigt trevlig och låter sig hanteras men blir lite otrygg om man tar tag i baken på honom, troligtvis har han ännu inte glömt smärtan från svansen. Han har en ca 15 cm lång svansstump kvar som snurrar runt, runt när man kelar med honom.

Vi ser gärna att hemmet är kattfritt och inte har barn under skolåldern. Än så länge bor han ensam då han är nyinkommen men vi kommer att uppdatera hur han fungerar med andra hundar.

Videoklipp på Albert

Anmäl intresse