Alejandro

Kön: Hanhund
Född: 2017 september?
Mankhöjd: 58 cm
Hundhem: Parraga

Alejandro spenderade sina första månader i livet som kedjehund på en plantage. Det är tyvärr fortfarande mycket vanligt i Spanien att se hundar sitta fastbundna dygnet runt men en granne som brukar hjälpa till på hägnet reagerade och tillsammans med en annan volontär åkte de till ägaren för att höra om han kunde tänka sig att ge Alejandro till dem, vilket han samtyckte till efter lite övertalning.

Med sin nyvunna frihet så tar han nu igen alla månader med stillasittande och har därför en hög energi och påminner väldigt mycket om en “staffe” i sina rörelser och mentalitet. Han är väldigt positiv och arbetsvillig men hoppar och studsar en del av iver och har ännu inte hittat bromsen och det blir alltså lätt en krock vid mötet av människoben. Därför ska han inte bo i en barnfamilj utan hos någon som står stadigt på jorden och vill/kan arbeta med positiv förstärkning vid träningen av honom.

Han passar perfekt för den aktive ägaren och kan troligtvis briljera i varenda gren som finns att träna i. Han är en allroundhund i lagom format och när hans första iver har lagt sig så är han lugnare och vill gärna visa att han kan sitta på kommando när godispåsen åker fram. Alejandro vann mitt hjärta då hela hans utstrålning skiner som solen och av sann glädje.

Videoklipp på Alejandro
Videoklipp på Alejandro

Anmäl intresse