Etna

Kön: Tik
Född: 2016 (höst)
Mankhöjd: 70 cm, växer mer
Hundhem: Privat

När vår vän Raul var på väg hem med sin bil så såg han Etna strosa runt längs vägen och hon verkade tydligt förvirrad. Han stannade och försökte locka in henne, men hon vågade inte hoppa in i bilen så han körde sakta sakta hemåt och hon följde efter bilen hela vägen. Väl framme fick hon mat och vatten och sedan flyttades hon in på hans hägn.

Hon är en spansk mastiff, mastin, som är en stor och kraftfull ras. De är anpassade för att bo med fri tillgång till en större tomt, så ett liv på landet eller stor inhägnad trädgård är ett måste för denna ras. Promenader uppskattas, men de vill inte gå långa sträckor utan håller sig hellre på hemmaplan. De är riktiga soffpotatisar som gärna vilar mycket.

Etna är fortfarande ung och rätt ouppfostrad då hon hoppar upp på oss så hon har inte riktigt koll på hur stor hon är. Däremot är hon otroligt snäll och tillgiven och kommer att bli en pärla för den som adopterar henne.

Eftersom Etna växer så behöver vi få hem henne till Sverige snarast, annars finns risken att hon blir för stor för att kunna flygas. Vi har resor i oktober med platser kvar. Även jourhem kan vara aktuellt.

Anmäl intresse