Marco

Kön: Hanhund
Född: 2017 april
Mankhöjd: 67 cm
Jourhem i Uppsala

Uppdatering från jourhemmet
Marco även kallad Marley har nu bott i sitt jourhem i några veckor och tar sig undan för undan i sin miljöträning. Han fungerar fint vid hantering såsom kloklippning, borstning och koppelpromenader. I början var mycket läskigt men på kort tid lärde han sig att gå i trapporna och hoppa in i bilen själv. Ute är han fortfarande lite osäker i vissa situationer, hundmöten går bra vid passering men han blir lite rädd om andra hundar vill fram och hälsa. Han behöver lite mer tid på sig att bli helt avslappnad och trygg men han lär sig snabbt och har gjort stora framsteg.

Tidigare info
En dag när volontärerna kom till hägnet så fann de en tik uppbunden vid grinden. Vid sidan om henne satt inte mindre än hennes elva valpar! Marco är en utav dem och har ännu inte blivit adopterad. Han är bror med Titus som också finns för adoption.

Han växte upp på hägnet och när de alla var avvanda så separerades de i grupper till olika bås. Mamman adopterades kort därefter till Tyskland.

Marco bor med två av de andra bröderna och han är den ende i kullen med mörka drag i pälsen. Han är en stor kille både på höjden och längden med en tjock päls som måste underhållas under fällningsperioderna. Han är fortfarande omedveten om sin storlek och kan därför hoppa upp på en när han vill hälsa och pussas.

Han bryr sig inte nämnvärt om de andra hundarna på hägnet utan nosar mest och har respekt för om de inte vill ha honom nära. Katter tycker han är läskiga och backar när de gör närmanden. Det ser lite roligt ut då han är så mycket större, men i grunden är det osäkerhet kring de hundvana katterna som det beror på och ett kattfritt hem är därför att föredra.

Marco har ingen vana av livet utanför hägnet och bör därför hamna på en lugnare ort för att miljötränas i lugn och ro. Då han troligtvis är av schäfermix så behöver han ett aktivt hem med intresse för brukshundar för att komma till sin fulla rätt.

Videoklipp på Marco
Videoklipp på Marco
Videoklipp på Marco
Videoklipp på Marco

Videoklipp på Marco
Videoklipp på Marco

Videoklipp på Marco – med katter
Videoklipp på Marco

Anmäl intresse