Marco

Kön: Hane
Född: 2017 april
Mankhöjd: 67 cm
Jourhem i Uppsala

En dag när volontärerna kom till hägnet så fann de en tik uppbunden vid grinden. Vid sidan om henne satt inte mindre än hennes elva valpar! Marco är en utav dem och har ännu inte blivit adopterad. Han är bror med Titus som också finns för adoption.

Han växte upp på hägnet och när de alla var avvanda så separerades de i grupper till olika bås. Mamman adopterades kort därefter till Tyskland.

Marco bor med två av de andra bröderna och han är den ende i kullen med mörka drag i pälsen. Han är en stor kille både på höjden och längden med en tjock päls som måste underhållas under fällningsperioderna. Han är fortfarande omedveten om sin storlek och kan därför hoppa upp på en när han vill hälsa och pussas.

Han bryr sig inte nämnvärt om de andra hundarna på hägnet utan nosar mest och har respekt för om de inte vill ha honom nära. Katter tycker han är läskiga och backar när de gör närmanden. Det ser lite roligt ut då han är så mycket större, men i grunden är det osäkerhet kring de hundvana katterna som det beror på och ett kattfritt hem är därför att föredra.

Marco har ingen vana av livet utanför hägnet och bör därför hamna på en lugnare ort för att miljötränas i lugn och ro. Då han troligtvis är av schäfermix så behöver han ett aktivt hem med intresse för brukshundar för att komma till sin fulla rätt.

Videoklipp på Marco – med katter
Videoklipp på Marco

Anmäl intresse