Mayka

Kön: Tik
Född: 2017 maj
Mankhöjd: 57 cm
Hundhem: Parraga

Enja och Mayka är två systrar som befann sig alldeles ensamma och övergivna ute på ett fält. Som tur var hittades de och togs omhand och de placerades på hägnet Parraga där de befinner sig i dag. Att vara instängda i en bur är ingenting som varken Enja eller Mayka tycker om, vilka hundar gör det egentligen? Dessa unga hundar vill ju kunna röra sig fritt och ha roligt men i buren finns absolut ingenting att sysselsätta sig med tyvärr.

En kort stund när buren rengörs får de vara ute och springa och leka med en liten flock andra hundar och det uppskattas förstås mycket, de är mjuka och vänliga i kontakt med både människor och artfränder.

När jag satt med dem tillsammans i buren såg jag att de hade funnit ut ett litet knep för att kunna se vad som pågick utanför muren, den är nämligen annars för hög. Det fanns nämligen en tegelsten i hörnet på buren och om de står på tårna så når de att se ut. Enja och Mayka turas snällt om att stå på denna tegelsten…

Detta är en så hjärtskärande syn eftersom vi vet att dagarna i ända så står flickorna där och väntar på att någon ska öppna grinden och ta dem därifrån.

Videoklipp på Mayka
Videoklipp på Mayka

Anmäl intresse