Mirja

Kön: Tik
Född: 2015 oktober
Mankhöjd: 60 cm
Hundhem: Parraga

Mirja är en av favoriterna hos hägnets volontärer. Hon satte sina spår i deras hjärtan redan när hon räddades. Då var hon totalt vettskrämd och flydde i panik när någon närmade sig. Eftersom hon befann sig farligt nära en trafikerad väg så var de tvungna att få henne i trygghet. Efter många om och men så lyckades de och hon fick under den första månaden på ett pensionat tills det fanns plats på hägnet. Väl på hägnet blommade hon ut och blev en social och trygg tjej som inte längre är rädd för människor.

Hon bor tillsammans med en hane som är lite vass och därför vill hon hellre bo som ensamhund eller med en mjuk kompis som hon kan leka tillsammans med. Hon har gula ögon, vilket ger en stor kontrast till hennes svarta päls när hon fångas av solljuset.

Mirja är lite mager eftersom hennes burkompis anser att maten är bara till honom, så hon får nu äta separat. Hon skulle uppskatta ett lugnt hem på landet med lagom aktivitet och hon följer säkert gärna med sin familj på spännande skogsäventyr.

Videoklipp på Mirja
Videoklipp på Mirja – med katter
Videoklipp på Mirja
Videoklipp på Mirja – i koppel

Anmäl intresse