Amigos Mios söker nya jourhem

jour.jpg

Är du intresserad av att bli jourhem? Här får du lite information om vad det innebär, vilka krav/önskemål vi har och vad vi kan erbjuda.

Att vara jourhem innebär att du tar emot en hund i ditt hem och tar hand om den som en egen hund tills ett lämpligt permanent hem dyker upp. De hundar som vi väljer att placera i jour är de som har störst behov av att lämna Spanien samt de som vi tror behöver utvärderas lite extra innan intresset väcks för adoption. Det kan t ex vara hundar som har en underbar personlighet men som inte kommer till sin rätt via foton och en del intressenter önskar kanske också träffa hunden här i Sverige för att få en bättre uppfattning om sin framtida drömhund. Det kan också gälla hundar som behöver lite mer socialisering och miljöträning innan de kan adopteras ut. Vi väljer hund utefter jourhemmets situation och försöker också om möjligt tillgodose önskemål om kön och storlek.

Föreningen behöver pålitliga jourhem som är beständiga och helst inte har för avsikt att behålla hunden. Det är såklart en fin tanke men eftersom många tidigare jourhem valt att adoptera sin jourhund så kan de inte längre ta emot fler och vårt sökande efter nya jourhem blir permanent.

Föreningen står för olycksfallsförsäkring i Svedea, veterinärutgifter om hunden skadar sig, blir sjuk eller behöver förnya sina vaccinationer. Vi står för foder i den mån vi kan, fodret väljs då av oss beroende på vad vår sponsor kan avvara. I de fall det är nödvändigt så står vi för täcken, bilbälte och andra inköp som behövs för hundens välmående. Hunden levereras med sele eller halsband samt koppel. Jourhemmet står för tuggben, godis och leksaker och om man vill gå en kurs med hunden.

Tidsmässigt så har vi ingen aning om på förhand hur länge en hund kommer behöva bo i ett jourhem, det är alltifrån några dagar till några månader så du måste vara beredd på att ha hunden en längre tid. Det får inte finnas en tidsbegränsning utan det får ta den tid som det krävs för hunden att adopteras. Föreningen promotar hunden lite extra och det är helt okej att själv göra “reklam” för sin jourhund, såvida ev intressenter alltid kontaktar oss via en intresseanmälan först i sedvanlig ordning.

Vi har inte många krav på ert boende men ni måste kunna hämta hunden i Göteborg alternativt Malmö. Det viktigaste är att ni inte har barn under skolåldern samt att en person i hemmet måste kunna vara med hunden mesta delen av dygnet. T ex att ni har arbetstider där ni kan avlösa varandra, är hemma på heltid eller kan ha med hunden på jobbet. Vi ser gärna att du/ni har någon form av tidigare erfarenhet av hund och en stor dos tålamod. Det är oftast de första veckorna som kan bli mest krävande när allt är nytt och främmande för hunden, samtidigt är det en fin känsla att se hundens utveckling och veta att man hjälpt en hund att komma “hem”.

Du behöver också kunna tala med intressenter och ta emot potentiella adoptörer i ditt hem så de kan träffa hunden. Du håller en ständig kontakt med oss i föreningen och skickar oss bilder, videos samt uppdaterad information. Vi finns här som support om du behöver hjälp eller har funderingar.

Låter detta intressant? Skicka din intresseanmälan via http://www.amigosmios.se/intresserad/adoptera-en-hund och uppge att det gäller jourhem.