Kostnader

Adoptionsavgiften för en hund från Amigos Mios är 5.500 kr, varav bokningsavgift är 2.000 kr som inte återbetalas vid ev ånger. Speciella hundar och seniorer från 7 års ålder kostar 3.300 kr. Hundarnas ålder uppskattas av veterinär om det är en vuxen hund som hittas övergiven, medan åldern på valpar och unga hundar går att fastställa med stor säkerhet.

Detta är vad som ingår:

  • Vaccination mot rabies, leptospiros samt ett kombinationsvaccin mot valpsjuka, hepatit, parvo, parainfluensa där oftast ett visst kortvarigt grundskydd mot kennelhosta ingår.
  • Blodtest mot rabies, leichmanios, babesia canis, hjärtmask och erlichia/rickettsia.
  • Avmaskning mot dvärgbandmask och andra parasiter
  • Id-märkning med mikrochip.
  • EU-pass
  • Kastrering
  • Flygresa
  • Frontline-droppar eller annat skydd mot parasiter på hundhemmet.

Alla volontärer i Spanien arbetar ideellt och den summa A M betalar för hunden till hundhemmen täcker bara en liten del av den faktiska kostnaden. Överstigande del får de in via sina medlemsavgifter samt andra aktiviteter såsom marknader, konserter o.s.v. De arbetar hårt, men det är mycket svårt för dem att klara sig ekonomiskt.

Amigos Mios kostnader för hundarna

Kostnad för hunden att betala till hundhemmen i Spanien 300 euro
Flygresa inkl. transport till flygplatsen, parkering etc. 4.500-5.500 kr
Extrabagage för att transportera burarna till Spanien. 400-600 kr
Inkvartering/kostnader i Spanien 400-500 kr
Flygtransport för 4 hundar 3.400 kr
Kostnad per hemresa för handelsintyg s k Traces 30-50 euro

Utöver dessa fasta kostnader tillkommer extra veterinärutgifter såsom tandsanering, extra blodanalyser, mediciner till sjuka hundar, kvalitetsfoder för magra hundar, inkvartering på pensionat för behövande hundar samt inköp av sängar, selar, koppel, flygburar m.m. efter behov

Vi har också flera andra utgifter för att få verksamheten att fungera, adoptionskostnaden räcker inte till allt, men glädjen över att kunna önska hundarna välkomna till sina nya liv i Sverige kan inte räknas i pengar!

loubadar.jpg