Kön: Hanhund
Född: 2017 september?
Mankhöjd: 58 cm
Jourhem i Mellerud

Uppdatering från jourhemmet
Alejandro har bott i jourhem sedan mitten av oktober och har fungerat bra ifrån början. Han är en orädd och aktiv kille som inte har full kontroll på sin kropp ännu. Han är stark och skulle uppskatta att få träna drag med sin ägare. Även lydnad är roligt och han visar gärna vad han kan i utbyte mot en godbit.

I jourhemmet finns en kastrerad hanhund och två katter. Hunden leker Alejandro gärna med och han behöver kompisar i samma storlek och styrka då leken kan bli lite bufflig.
Katterna är fortfarande lite si och så varpå ett kattfritt hem föredras.

Ute på promenad är han vaken och alert och ser allt som rör sig som en potentiell lek. Det gäller att hålla i när man ska passera cyklar och joggare men han är endast valpig och glad och tar stora skutt för att få leka med dessa.

Alejandro söker ett aktivt hem med fart i och mår bäst av att få jobba. Inomhus kan han ta det lugnt och ligger gärna i sin korg och tuggar på ett ben. När det kommer besök blir han en gladhoppa och behöver lära sig att hälsa mer artigt. Alla som träffat honom blir charmade av hans glada personlighet och han delar gärna ut pussar till den som vill.

Tidigare har hans liv varit begränsat då han växte upp som kedjehund och sedan bodde han på hägnet, i sitt bås 23 timmar om dygnet. Med hans nyvunna frihet så märker man att han har mycket att ta igen.

Tidigare info från Spanien
Alejandro spenderade sina första månader i livet som kedjehund på en plantage. Det är tyvärr fortfarande mycket vanligt i Spanien att se hundar sitta fastbundna dygnet runt men en granne som brukar hjälpa till på hägnet reagerade och tillsammans med en annan volontär åkte de till ägaren för att höra om han kunde tänka sig att ge Alejandro till dem, vilket han samtyckte till efter lite övertalning.

Med sin nyvunna frihet när han släpps lös utanför buren på hägnet så tar han nu igen alla månader med stillasittande och har därför en hög energi och påminner väldigt mycket om en “staffe” i sina rörelser och mentalitet. Han är väldigt positiv och arbetsvillig men hoppar och studsar en del av iver och har ännu inte hittat bromsen och det blir alltså lätt en krock vid mötet av människoben. Därför ska han inte bo i en barnfamilj utan hos någon som står stadigt på jorden och vill/kan arbeta med positiv förstärkning vid träningen av honom.

Han passar perfekt för den aktive ägaren och kan troligtvis briljera i varenda gren som finns att träna i. Han är en allroundhund i lagom format och när hans första iver har lagt sig så är han lugnare och vill gärna visa att han kan sitta på kommando när godispåsen åker fram. Alejandro vann mitt hjärta då hela hans utstrålning skiner som solen och av sann glädje.

Videoklipp på Alejandro
Videoklipp på Alejandro