Kön: Tik
Född: 2013 december
Mankhöjd: 55 cm, 20 kg
Jourhem i Vara (Maggies hunderi)

När Alma kom till mig så var hon en ganska kantig och burdus hund, hon var stressad och alltid “påkopplad”. Jag hade fått veta att hennes problematik var separationsångest och en överdriven matfixering. Alma kände sig också vilse i tillvaron, så jag fick lugnt låta henne “bara vara” och säga att hon själv inte längre behövde ta hand om “allt”, det var nu mitt ansvar.

Hundar som kommer till mig ger jag framför allt mycket tid… tid att landa, tid att lära känna flocken, tid att lära känna mig, miljön o s v.
Detta innebar att Alma istället fick följa med på olika äventyr. Kalas, handlingsturer, frisörbesök m m och när hon då litar på mig/dig är hon världens mest fantastiska hund, hur lugn och fin som helst. Alma finner sig i nya miljöer snabbt och struntar då i andra människor, andra hundar och allt. Hon är inte jätteförtjust i bilåkning men det är ändå ok.

Hemma hos mig har maten aldrig varit ett bekymmer så jag kan inte säga så mycket om det. Jag upplever ibland att hundar som matfixerar ofta äter ett för magert hundfoder och därför aldrig blir mätta.

Ensamhetsträning görs på liknande sätt som för alla hundar med rädsla för att bli lämnade, ibland går det lätt och ibland är det lite svårare. När jag lämnar mina hundar själva vill jag helst ha en kamera som övervakar dem för det gör mig själv lugnare. Jag har lämnat Alma och hon blev lite stressad, men det gick ändå bra. Nästa gång visade hon innan jag ens hade gått att hon hade en dålig dag och hon fick då istället följa med.

Detta är något hennes nya hem behöver fortsätta jobba med och lära sig läsa av henne. Helst hittar hon någon som inte behöver lämna henne så mycket. Hon accepterar lättare att lämnas i bilen kortare tider.

Videoklipp på Alma
Videoklipp på Alma