Kön: Tik
Född: 2016
Mankhöjd: 55-60 cm
Jourhem i Stockholm

Ana är sponsrad och hennes adoptionsavgift är därmed sänkt till kr 3.000.-

Uppdatering från jourhemmet i april
Det här är Ana. Ana är en vacker och kärleksfull prinsessa som kom till Sverige för snart tre veckor sedan i jakt på kärlek. I Spanien bodde Ana på ett hundhem, men på grund av sin starka rädsla för människor var hennes chanser att bli adopterad små. För tillfället bor den här fina galgon hos oss på Kungsholmen med sin plastsyster Paqui. Ana trivs bra med oss, men vill helst ha en alldeles egen familj. Eftersom Ana är rädd för människor vill hon bo i en liten familj utan barn. Hon tyr sig snabbt till den som tar hand om henne och när rädslan lagt sig är hon en busig och gosig ung dam som alltid vill vara vid din sida. Ana vill ligga i sängen och soffan för det bästa hon vet är att gosa in sin kropp så nära dig hon kan. Vi arbetar just nu hårt med Anas rehabilitering och rädslor och du som adopterar henne kommer behöva fortsätta med träningen så hon kan bli en trygg och lycklig hund. Ana är ung och har hela livet framför sig och förtjänar verkligen den här andra chansen. Vill du ge Ana ett hem där hon kan känna sig trygg och älskad? Skynda då att skicka in din intresseanmälan!

Info från hundhemmet Parraga
Ana är en blyg viol som i likhet med många andra olyckskamrater hittades bunden utanför hägnet en morgon. Under skydd av mörkret sker detta regelbundet och är svårt att förhindra, de flesta hundhem har stora problem med att göra plats för dessa hundar men inser samtidigt att det ändå är det mest humana sättet för hunden när ägaren vill göra sig av den, alternativen är tyvärr ofta mycket grymma.

Ana är en strävhårig Galgo med långa och snabba ben. Rasen är en vanligt förekommande jakthund och varje år när jaktsäsongen är över så överges eller dödas tusentals av dessa vackra hundar i Spanien.

Alla som besöker hägnet lägger märke till Ana direkt eftersom hon studsar på bakbenen av iver över att få komma ut. Hon delar bås med en annan tik och en liten hane och de fungerar bra ihop. Tikarna kan ibland göra upp om rangordningen men det är inga stora konflikter.

Ana är reserverad mot främlingar och håller sig på tryggt avstånd men visar ändå sin nyfikenhet genom att komma fram och nosa. Hon behöver ett hem som har erfarenhet av skygga hundar och som kan läsa hennes signaler och ge henne ett lugnt, stabilt hem. Hon bor gärna med en annan trygg hund men inte med barn. Hon behöver tid för att lita på dig och när du väl vunnit hennes förtroende så kommer hon att bli en klippa! Idag följer hon troget hägnets föreståndarinna och tyr sig till de hon känner.

Videoklipp på Ana 1
Videoklipp på Ana 2