Binky

Kön: Hanhund
Född: 2019 feb
Mankhöjd: 26 cm
Hundhem: Rovers Rescue

Status: I Sverige
Kategori: Små

Beskrivning

Uppdatering från Binkys hem i Strängnäs i januari-20:

Vi hämtade Binky/Dino på Landvetters flygplats den 25:e november. Bilresan hem tog 5 timmar men det gick som en dans och Dino är jätteduktig i bilen. Väl hemma gick det bra att introducera honom med de andra hundarna trots att han tyckte det var lite läskigt. Efter en vecka kände sig Dino mycket tryggare hos oss och började leka lite smått samt äta mer. Nu är han sig själv och är ett riktigt charmtroll. Han är busig som en valp och leker jättebra själv men brottas helst med vår 3-åriga lilla tik.

Dino är ingen knähund men vill gärna vara nära sina hundkompisar när det är dags att vila. Han tycker om sina promenader och går jättefint i koppel. Han går också bra att ha lös och kommer på inkallning.

Dino är inte helt pålitlig ännu vad gäller rumsrenheten, det är något vi jobbar på och som hans nya familj måste fortsätta med. På förmiddagen går det bra men på kvällen kan det hända ngn olycka trots att han får gå ut varannan timme och efter mat, bus och sovstund. Däremot går han till dörren och talar om när han behöver bajsa. Nattetid sover han i en canvasbur i vårt sovrum och det har fungerat jättebra sedan första natten. Han går in frivilligt och säger till på natten om han behöver få komma ut.

Han kan vara ensam hemma med de andra hundarna ett par timmar utan problem och säkert längre än så. Han har träffat andra hundar och det har gått bra samt även en katt och det gick också bra. Finns det katt i hemmet måste den dock vara hundvan och kunna säga ifrån eftersom Dino ofta vill leka…

Dino är alltid glad och en väldigt snäll liten kille med stort hjärta och han vill gärna ge dig pussar och kärlek. Vårt problem är att vi har en 14-årig hund som blir stressad av Dinos energi och därför passar han bättre i en familj där han kanske kan få en yngre hundkompis och få vara den spralliga valpen han är.

Info från Spanien:

Binky är en av Chispas valpar som leverades i en plastsäck när kvinnan i staden inte längre kunde ha kvar sina hundar. Han är en underbar valp – på väg att bli unghund. Han är alltid väldigt glad, social och livlig.

I likhet med sin syster Dinky så älskar Binky leksaker, pinnar, bollar, rep – han leker vare sig han har sällskap av andra hundar eller är ensam. Allt är spännande i Binkys värld.

Han är väldigt nyfiken och kontaktsökande. Binky kastade sig över godispåsen när bilderna skulle tas och han var inte blyg för kameran utan struttade runt som om han inte hade ett enda bekymmer i världen.