Kön: Hanhund
Född: 2018 november
Mankhöjd: Blir stor
Hundhem: Parraga

En tidig morgon i början på november hittades en övergiven tik med sina elva nyfödda valpar i en öde lagerlokal. Valparna var så späda att de ännu inte öppnat sina ögon. Som genom ett mirakel överlevde alla valpar trots vinterns kyla och den karga miljön på hägnet.

Av deras utseende att döma så kommer de att bli riktigt stora. Eventuellt är deras pappa en spansk mastiff eller liknande och valparna beräknas växa tills de är runt tre år gamla. Stora raser som dessa ska inte kastreras för tidigt då det finns risk att det hämmar deras tillväxt. Ett hägn är ingen lämplig plats för valpar att växa upp på och vi har inte hjärta att låta dem bli kvar där under så lång tid. Av den anledningen så kommer vi att förmedla hanarna okastrerade till svenska hem. Med rätt fostran och mentalitet så har sällan kastreringen någon betydelse, men vi ser helst att hemmet inte redan har en okastrerad hane eller tik.

Eftersom valparna kommer att bli av större modell så saknar de optimala hemmen branta trappor men har en stor inhägnad trädgård eftersom denna ras troligtvis trivs bäst med att vistas mycket ute i det fria. De behöver aktiveras fysiskt efter deras eget önskemål när de är färdigväxta, men dessa tyngre raser är ganska så flegmatiska till sin natur.

De kan tidigast resa till våren i mars månad, det går att boka för den som vill bestämma sig redan nu, bokningsavgift är kr 1.500:- men återbetalas ej vid ånger. Resterande adoptionsavgift betalas innan resan med kr 3.500:-